agonia
magyar

v3
 

Agónia - Művészeti Műhelyek | Szabályo | Mission Lépj kapcsolatba velün | Regisztrál
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Cikk Közösségek Pályazat Esszé Multimédia Személyese Vers Sajt? Próza _QUOTE Forgatókönyv Speciáli

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


A szerző további alkotásai


Ennek a szövegnek a fordítása
0

 Tagok kommentárja


print e-mail
Megjelenitése: 2204 .



Kortárs Drámafesztivál nemzetközi és szakmai programján Budapest – 2011
cikk [ Kultúr ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
by [Nia ]

2011-12-04  |     | 



A Budapesti Román Kulturális Intézet részt vesz a 2011. november 26. – december 3. között a Budapesten zajló 10. Kortárs Drámafesztiválon, amely több programcsoportból áll: magyar és nemzetközi színházi elõadások, felolvasószínház, szakmai kísérõprogramok, és ajánlott programok.

A Budapesti RKI meghívására a bukaresti Green Hours jazz klub–kávéházban megalapított HÉTFÕ Színház a MU Színházban (Budapest, XI. Kõrösy J. u. 17.) bemutatja a Felelõsségem tudatában kijelentem címû monodrámát. November 28-án délután nyílt próba lesz, este 20 órától kerül sor a budapesti fesztiválpremierre.

A Felelõsségem tudatában kijelentem címû elõadás a roma származású drámaíró-színésznõ Alina ªerban személyes története, amely egy tíz éves roma kislány fejlõdéstörténetérõl szól. Egy külsõ kerületi bérházudvarban él, megismeri a „többség” világát, itt tanul és dolgozik, megtapasztalja a szegénység elleni harcot, a külsõ elõítéleteket, saját identitásának és kultúrájának elutasítása és elfogadása között õrlõdik. Rendezõ David Schwartz. Alina ªerban két évig dolgozott ezen az elõadáson, több változat után született meg a személyes kislány- és kamaszkori történeten alapuló szóló-performansz. A forgatókönyv 2010-ben nyerte el végsõ formáját Alice Monica Marinescu és David Schwartz segítségével.

A Fesztivál szakmai programsorozata december 1–3-án zárul egy nemzetközi konferenciával, amely az Újrahasznosított valóság a színpadon – Dokumentarista dráma és színház Kelet-Közép Európában címet viseli. A konferencián Romániát David Schwartz rendezõ, valamint Gianina Cãrbunariu dramaturg és rendezõ képviselik.

(http://www.icr.ro/budapest/)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Az irodalom, kultúra és vers háza. Írj és élvezd a cikkeket, esszéket, prózát, klasszihus verseket és versenyeket poezii
poezii
poezii  Keresés  Agónia - Művészeti Műhelyek  

Az oldalakon megjelent bármely anyag közlése engedélyünk nélkül, tilos.
Copyright 1999-2003. Agonia.Ne

E-mail | Publikálási és bizalmassági politik

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!